Υλικά
Σώς Μπαλσάμικο
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε μελί ,ξύδι και μουστάρδα αλάτι πιπέρι παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και μπλεντάρουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το λαδί μέχρι να πήξει.
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε μια κουταλιά λαδί και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι .Μετά τσιγαρίζουμε λίγο και τις φακές με τα ντοματίνια και ρίχνουμε το κρασι.Αφου το ρουφήξει όλο ρίχνουμε το νερο,αλάτι και πιπέρι .Δε ρίχνουμε όλο το νερό μόνο μέχρι να σκεπαστούν και αφού το πιουν ξανά πάλι,λογικά θα πάρει πάνω κάτω 500 ml νερό μέχρι να βράσουν ,γύρω στα 20 λεπτα.Κόβουμε το κολοκύθι τα καρότα και τις πιπεριές σε λωρίδες .Ρίχνουμε λαδί αλάτι πιπέρι και ρίγανη η εστραγκόν και τα ψήνουμε για 10 λεπτά , μέχρι να μαλακώσουν.Τριβουμε σε ένα μπλέντερ το κουνουπίδι μέχρι να γίνει σαν ρύζι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουνουπίδι ,τις φακές κόβουμε καβάκια το παντζάρι ,το καλαμπόκι ,το φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος σε ψιλά κομματάκια και τέλος τα λαχανικά το το μαιντανό ψιλοκομμένο και το τόνο στραγγισμένο .Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη σώς μπαλσάμικο.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022