Υλικά
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα φουε. Μετά ρίχνουμε το αυγό και το γάλα και τα ομογενοποιούμε .Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα .Το κάνουμε μια μπάλα και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτα.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο ξύλο και ανοίγουμε το ζυμάρι μας όσο πιο λεπτό και ομοιόμορφο γινεται.Παίρνουμε τη παραλληλόγραμμη φόρμα μας ,τη βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε και λίγο αλευρακι.Τη γυρνάμε ανάποδα και αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι μας σε πολύ λεπτο 1-2 χιλ ,σημαδεύουμε στο ζυμάρι τις 2 άκρες της φόρμας και κόβουμε το ζυμάρι σε μια μεγάλη λωριδα.Κατόπιν τσιγαριζουμέ τα λουκανικά για 2-3 λεπτα και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί στο τηγάνι. Γεμίζουμε με λουκάνικο ,μοτσαρέλλα και μαϊντανό όλη τη λωρίδα και τυλίγουμε σε ρολό και τις άκρες τις βάζουμε από το κάτω μέρος.Τοποθετούμε το ρολό μέσα στη φόρμα και από επάνω με ένα πινέλο περνάμε κρόκο αυγού και τρίβουμε και λίγη μοτσαρελα.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 λεπτα. Κόβουμε αφού κρυώσει.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022