ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Πεντανόστιμη μηλόπιτα στο τηγάνι

Πεντανόστιμη μηλόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

  • 2 μήλα κομμένα παράλληλες φέτες
  • 30 γρ βούτυρο
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ κανέλα
  • 20ml χυμό λεμόνι
  • 20 ml νερό

Για τη ζύμη(αν θέλετε παχιά ζύμη κάντε την επι 2 όλα τα υλικά)

  • 1 αυγό
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 210 γρ κρεμά γάλακτος 30-36% λιπαρά
  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 ml γάλα
  • 1 κ.σ baking powder

Κόβουμε τα μήλα σε παράλληλες φέτες .Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τις φέτες μήλου, από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη ,κανέλα ,λεμόνι και νερό και ανακατεύουμε .Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά ,ενδιάμεσα ανακατευουμε.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα φουε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία  δωματίου και ανακατεύουμε καλα.Μετα βάζουμε τη κρεμά και συνεχίζουμε το καλο ανακατεμα.Βάζοντας μια σήτα πάνω από το μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνοντας το ένα σφιχτό μείγμα .Τότε ρίχνουμε το γάλα και το ξανακάνουμε υγρό.Όλο το μείγμα το αδειάζουμε στο τηγάνι φτιάχνοντας έναν ωραίο πάτο για τη μηλόπιτα μας.Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για αλλά 8-10 λεπτα.Αφού  κρυώσει σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό και κανέλα.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Category:
Date:
Tags: