Υλικά
Για τη ζύμη(αν θέλετε παχιά ζύμη κάντε την επι 2 όλα τα υλικά)
Κόβουμε τα μήλα σε παράλληλες φέτες .Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τις φέτες μήλου, από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη ,κανέλα ,λεμόνι και νερό και ανακατεύουμε .Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά ,ενδιάμεσα ανακατευουμε.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα φουε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε καλα.Μετα βάζουμε τη κρεμά και συνεχίζουμε το καλο ανακατεμα.Βάζοντας μια σήτα πάνω από το μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνοντας το ένα σφιχτό μείγμα .Τότε ρίχνουμε το γάλα και το ξανακάνουμε υγρό.Όλο το μείγμα το αδειάζουμε στο τηγάνι φτιάχνοντας έναν ωραίο πάτο για τη μηλόπιτα μας.Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για αλλά 8-10 λεπτα.Αφού κρυώσει σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό και κανέλα.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022