ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα σουβλάκια:

500 γρ. μοσχαρίσια κόντρα κομμένη σε μπουκιές

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια 5*5εκ.
2-3 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια 5*5εκ.

 

Υλικά για τη μαρινάδα:
1 κγ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
Αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα chimichurri.
250 γρ. ρόκα
120 ml. ελαιόλαδο
2 σκ. Σκόρδο σπασμένες
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 κ.γ. μπούκοβο
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ.

2Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη πάπρικα, τη ζάχαρη, το κύμινο, 1κγ. αλάτι. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.

3Περνάμε εναλλάξ το κρέας με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καλαμάκια. Βάζουμε μια σχάρα σε ένα ταψί του φούρνου τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 8’-10’ ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε.

4Για τη σάλτσα chimichurri: Παράλληλα βάζουμε στο multi τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, το μπούκοβο, 1κγ. αλάτι και 1/4κγ. πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελέιως.

 

 

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date: