ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 φλ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 6 φλ. ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 450 γρ. γαρίδες φρέσκες, μέτριες, καθαρισμένες (χωρίς το κέλυφος)
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατάβούληση
  • κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και  μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το ούζο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ½ φλ. ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο  ζωμός και στη συνέχεια  ρίχνουμε τις γαρίδες.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, αλλά να κρατάει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  • Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.

 

 

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date: