ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

  • 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
  • 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
  • 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
  • 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
  • 1 βανίλια
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. μέλι για να το περιχύσεις (ζέστανέ το πρώτα για να είναι πιο ρευστό)
  1. Αναμιγνύεις τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη. Πολτοποιείς στο μπλέντερ τα φρούτα. 2. Χτυπάς τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμιγνύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ. 3. Βάλε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήσε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Προτού κρυώσει, το περιχύνεις με το μέλι.
  • Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλεις πιο γλυκό, διάλεξε ή πολύ ώριμες μπανάνες ή βάλε 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
  • Εμείς θα προσθέταμε και ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα αλλά και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date:
Tags: